Perustiedot

Loviisanseudun seurakuntayhtymän muodostavat Agricolan suomalainen seurakunta ja Agricolan ruotsalainen seurakunta, jotka aloittivat toimintansa 1.1.2019.

Seurakuntayhtymä palvelee seurakuntia hoitamalla taloutta, henkilöstöasioita, kiinteistöjä, hautaustointa, keskusrekisteriä sekä tietohallintoa. Päättävä elin seurakuntayhtymässä on joka neljäs vuosi valittu yhteinen kirkkovaltuusto, johon kuuluu 31 jäsentä. Asiat yhteiselle kirkkovaltuustolle valmistelee yhteinen kirkkoneuvosto, jossa on tällä hetkellä 10 jäsentä.

Seurakunnat vastaavat ja suunnittelevat toimintansa itsenäisesti ja jokaisessa seurakunnassa palvelee oma kirkkoherranvirasto joka kuuluu keskusrekisterin alle. Seurakunnat vastaavat mm. seuraavista tehtäväalueista itsenäisesti: jumalanpalveluselämä, sielunhoito, lapsityö, nuorisotyö, diakoniatyö, lähetystyö, musiikkityö ja ystävyysseurakuntatoiminta. Jokaista seurakuntaa johtaa kirkkoherra yhdessä seurakuntaneuvoston kanssa.

Vuoden 2017 lopussa oli seurakuntayhtymässä 52 vakituista työntekijää.

Jäsenmäärät

Loviisanseudun seurakuntayhtymän seurakuntien jäsenmäärät vuonna 2017 (31.12.2017):

Loviisan suomalainen seurakunta 2920 jäsentä
Loviisan ruotsalainen seurakunta 2398 jäsentä
Liljendalin seurakunta 1192 jäsentä
Pernajan seurakunta 2912 jäsentä
Ruotsinpyhtään seurakunta 1866 jäsentä
Lapinjärven suomalainen seurakunta 1271 jäsentä
Lapinjärven ruotsalainen seurakunta 805 jäsentä

Loviisanseudun seurakuntayhtymän seurakuntien jäsenmäärät 2018 (31.12.2018)

Loviisanseudun seurakuntayhtymän seurakuntien jäsenmäärät 1.1.2019

Agricolan suomalainen seurakunta