Perustiedot

Loviisanseudun seurakuntayhtymän muodostavat Agricolan suomalainen seurakunta ja Agricolan ruotsalainen seurakunta, jotka aloittivat toimintansa 1.1.2019.

Seurakuntayhtymä palvelee seurakuntia hoitamalla taloutta, henkilöstöasioita, kiinteistöjä, hautaustointa, keskusrekisteriä sekä tietohallintoa. Päättävä elin seurakuntayhtymässä on joka neljäs vuosi valittu yhteinen kirkkovaltuusto, johon kuuluu 31 jäsentä. Asiat yhteiselle kirkkovaltuustolle valmistelee yhteinen kirkkoneuvosto, jossa on tällä hetkellä 10 jäsentä.

Seurakunnat vastaavat ja suunnittelevat toimintansa itsenäisesti. Seurakunnilla on yhteinen seurakuntatoimisto, joka kuuluu keskusrekisterin alle. Seurakunnat vastaavat mm. seuraavista tehtäväalueista itsenäisesti: jumalanpalveluselämä, sielunhoito, lapsityö, nuorisotyö, diakoniatyö, lähetystyö, musiikkityö ja ystävyysseurakuntatoiminta. Kumpaakin seurakuntaa johtaa kirkkoherra yhdessä seurakuntaneuvoston kanssa.

Vuoden 2018 lopussa oli seurakuntayhtymässä 56 vakituista työntekijää.

Jäsenmäärät

Loviisanseudun seurakuntayhtymän seurakuntien jäsenmäärät vuonna 2018 (31.12.2018), läsnä oleva väestö:

Loviisan suomalainen seurakunta 2865 jäsentä
Loviisan ruotsalainen seurakunta 2371 jäsentä
Liljendalin seurakunta 1136 jäsentä
Pernajan seurakunta 2845 jäsentä
Ruotsinpyhtään seurakunta 1809 jäsentä
Lapinjärven suomalainen seurakunta 1254 jäsentä
Lapinjärven ruotsalainen seurakunta 778 jäsentä

Yhteensä 13 058 läsnäolevaa jäsentä

Loviisanseudun seurakuntayhtymän seurakuntien jäsenmäärät vuonna 2019 (31.1.2019):

Agricolan suomalainen seurakunta 6837 jäsentä