Tervetuloa Loviisanseudun seurakuntayhtymän sivuille

Loviisanseudun seurakuntayhtymä koostuu kahdesta seurakunnasta; Agricolan suomalainen seurakunta ja Agricola svenska församling. Nämä seurakunnat aloittivat toimintansa 1.1.2019 ja palvelevat seurakuntalaisia koko Loviisan ja Lapinjärven alueella: Loviisassa, Pernajassa, Liljendalissa, Lapinjärvellä ja Ruotsinpyhtäällä.

Seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäiset. Kirkkoherra ja seurakuntaneuvosto hoitavat seurakunnan toimintaa.

Seurakuntayhtymä palvelee seurakuntia hoitamalla taloutta, henkilöstöasioita, kiinteistöjä, hautaustointa, keskusrekisteriä sekä tietohallintoa. Päättävä elin seurakuntayhtymässä on joka neljäs vuosi valittu yhteinen kirkkovaltuusto, johon kuuluu tällä hetkellä 30 jäsentä.

Avoimia työpaikkoja, hakuaika 2.2.-24.2.2023!

Hautausmailla on tarjolla kesätöitä nuorille ja kausityötä täysi-ikäisille sekä kirkko-oppaan töitä

Katso tarkemmin työpaikkailmoituksista

Päätöksenteko seurakuntayhtymässä

Näin seurakuntayhtymän hallinto toimii

Yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui perustavaan kokoukseen 19.01.2023. Valtuuston puheenjohtajana kaudella 2023-2024 jatkaa Arto Kujala, varapuheenjohtajaksi valittiin Mia Aitokari. Helsingin tuomiokapitulin määräämänä Stina Lindgård jatkaa yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana, kokouksessa 19.1. neuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin Petri Hyvönen.

Uuden valtuuston potretti. Kokouspaikkana Lapinjärven seurakuntakoti.

Ja tässä uudet iloiset puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat.

Vasemmalta oikealla Arto Kujala, Stina Lindgård, Petri Hyvönen ja Mia Aitokari

Seurakuntavaalit marraskuussa 2022

Tässä vaali-infoa

Katso vaalien tulos tästä!

Hautausmaat

Auraamme talvisin vain pääkäytävät.

Asiointi

Seurakuntatoimisto neuvoo. Tässä tarkemmat yhteystiedot.

Yhtymällä on uusi strategia

Tutustu strategiaan tästä

Uutta - sähkönsäästötalkoot

Loviisanseudun seurakuntayhtymä osallistuu sähkönkulutuksen vähentämiseen, lue lisää linkin takaa.

Hautausmaat, kesäkausi

Tutustu haudanhoitosopimukseen