Tervetuloa Loviisanseudun seurakuntayhtymän sivuille

Loviisanseudun seurakuntayhtymä koostuu kahdesta seurakunnasta; Agricolan suomalainen seurakunta ja Agricola svenska församling. Nämä seurakunnat aloittivat toimintansa 1.1.2019 ja palvelevat seurakuntalaisia koko Loviisan ja Lapinjärven alueella: Loviisassa, Pernajassa, Liljendalissa, Lapinjärvellä ja Ruotsinpyhtäällä.

Seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäiset. Kirkkoherra ja seurakuntaneuvosto hoitavat seurakunnan toimintaa.

Seurakuntayhtymä palvelee seurakuntia hoitamalla taloutta, henkilöstöasioita, kiinteistöjä, hautaustointa, keskusrekisteriä sekä tietohallintoa. Päättävä elin seurakuntayhtymässä on joka neljäs vuosi valittu yhteinen kirkkovaltuusto, johon kuuluu tällä hetkellä 31 jäsentä.

Asiointi

Seurakuntatoimisto neuvoo. Tässä tarkemmat yhteystiedot.

Hautausmaiden kasteluvesi

Hautausmaat, kesäkausi

Tutustu haudanhoitosopimukseen

Seurakuntavaalit marraskuussa 2022

Tässä vaali-infoa

Päätöksenteko seurakuntayhtymässä

Näin seurakuntayhtymän hallinto toimii

Yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui perustavaan kokoukseen 21.01.2021. Valtuuston puheenjohtajana kaudella 2021-2022 jatkaa Arto Kujala, varapuheenjohtajaksi valittiin Mia Aitokari. Helsingin tuomiokapitulin määräämänä Stina Lindgård jatkaa yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana, kokouksessa 21.1. neuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin Petri Hyvönen.