Tervetuloa Loviisanseudun seurakuntayhtymän sivuille

Loviisanseudun seurakuntayhtymä koostuu kahdesta seurakunnasta; Agricolan suomalainen seurakunta ja Agricola svenska församling. Nämä seurakunnat aloittivat toimintansa 1.1.2019 ja palvelevat seurakuntalaisia koko Loviisan ja Lapinjärven alueella: Loviisassa, Pernajassa, Liljendalissa, Lapinjärvellä ja Ruotsinpyhtäällä.

Seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäiset. Kirkkoherra ja seurakuntaneuvosto hoitavat seurakunnan toimintaa.

Seurakuntayhtymä palvelee seurakuntia hoitamalla taloutta, henkilöstöasioita, kiinteistöjä, hautaustointa, keskusrekisteriä sekä tietohallintoa. Päättävä elin seurakuntayhtymässä on joka neljäs vuosi valittu yhteinen kirkkovaltuusto, johon kuuluu tällä hetkellä 30 jäsentä.

 

AJANKOHTAISTA

Palo Pernajan kirkossa 2.5.2023

Pernajan kirkon sakastissa syttyi viime yönä tulipalo. Sähkökaappi tuhoutui. Sakastissa ja kirkkosalissa on savu- ja nokivahinkoja. Vahinkojen laajuudesta ei vielä tiedetä. Kirkko on toistaiseksi suljettu. Tämänkaltainen tapaus on aina järkyttävä ja surullinen. Olemme kiitollisia siitä, että palo ei levinnyt kirkkosaliin. Tiedotamme lisää kun tiedämme asiasta enemmän.

Pernajan kirkko on suljettu elokuun loppuun saakka. Syynä 2.5. sattuneen tulipalon vauriot. Voit tutustua kirkkoon virtuaalisesti tämän linkin kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkot auki kesällä 2023, tule tutustumaan!

Tarkemmat aukioloajat löydät tämän linkin kautta

Taidenäyttely Loviisan kirkossa

Taidenäyttelyn teemana on "Ilosanoma" ja teokset on luonut kuvanveistäjä ja taidemaalari Airi Salosmaa. Näyttely on avoinna heinäkuussa ti-to klo 10-17 ja elokuussa osittain. Enemmän infoa näyttelystä tämän linkin kautta

Hautausmaat

Hautausmaiden vesihanat avataan äitienpäivään 14.5.2023 mennessä.

Hautausmaat, kesäkausi

Tutustu haudanhoitosopimukseen 

Asiointi

Seurakuntatoimisto neuvoo. Tässä tarkemmat yhteystiedot. 

 

Päätöksenteko seurakuntayhtymässä

Näin seurakuntayhtymän hallinto toimii

Yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui perustavaan kokoukseen 19.01.2023. Valtuuston puheenjohtajana kaudella 2023-2024 jatkaa Arto Kujala, varapuheenjohtajaksi valittiin Mia Aitokari. Helsingin tuomiokapitulin määräämänä Stina Lindgård jatkaa yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajana, kokouksessa 19.1. neuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin Petri Hyvönen. 

Uuden valtuuston potretti. Kokouspaikkana Lapinjärven seurakuntakoti. 

Ja tässä uudet iloiset puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat. 

Vasemmalta oikealla Arto Kujala, Stina Lindgård, Petri Hyvönen ja Mia Aitokari

 

Seurakuntavaalit marraskuussa 2022

Tässä vaali-infoa

Katso vaalien tulos tästä!

 

Yhtymällä on uusi strategia

Tutustu strategiaan tästä

Sähkönsäästötalkoot

Loviisanseudun seurakuntayhtymä osallistuu sähkönkulutuksen vähentämiseen, lue lisää linkin takaa.