Perustiedot

Lapinjärven suomalaisen, Lapinjärven ruotsalaisen, Liljendalin, Loviisan ruotsalaisen, Loviisan suomalaisen, Pernajan ja Ruotsinpyhtään seurakunnat muodostavat Loviisanseudun seurakuntayhtymän.

Seurakuntayhtymä palvelee seurakuntia hoitamalla taloutta, henkilöstöasioita, kiinteistöjä, hautaustointa, keskusrekisteriä sekä tietohallintoa. Päättävä elin seurakuntayhtymässä on joka neljäs vuosi valittu yhteinen kirkkovaltuusto, johon kuuluu 31 jäsentä. Asiat yhteiselle kirkkovaltuustolle valmistelee yhteinen kirkkoneuvosto, jossa on tällä hetkellä 16 jäsentä.

Seurakunnat vastaavat ja suunnittelevat toimintansa itsenäisesti ja jokaisessa seurakunnassa palvelee oma kirkkoherranvirasto joka kuuluu keskusrekisterin alle. Seurakunnat vastaavat mm. seuraavista tehtäväalueista itsenäisesti: jumalanpalveluselämä, sielunhoito, lapsityö, nuorisotyö, diakoniatyö, lähetystyö, musiikkityö ja ystävyysseurakuntatoiminta. Jokaista seurakuntaa johtaa kirkkoherra yhdessä seurakuntaneuvoston kanssa.

Vuoden 2017 lopussa oli seurakuntayhtymässä 52 vakituista työntekijää.

Jäsenmäärät

Loviisanseudun seurakuntayhtymän seurakuntien jäsenmäärät vuonna 2017 (31.12.2017):

Loviisan suomalainen seurakunta 2920 jäsentä
Loviisan ruotsalainen seurakunta 2398 jäsentä